V Danucem sa aktívne venujeme výzvam, ktoré prináša zmena klímy, a hľadáme príležitosti, ako sa s nimi vyrovnať. Naším cieľom je zlepšovať vplyv stavebníctva na prostredie a pri výrobe stavebných materiálov efektívne využívať energie, vodu a prírodné zdroje.

Novinkou, ktorú prinášame na Slovensko, je nízkouhlíkový betón, ktorý má pre udržateľnosť v stavebníctve veľký význam.

Nízkouhlíkový betón Cobion je riešením pre udržateľnosť v stavebníctve

Betón je jedným z najdôležitejších a najpoužívanejších stavebných materiálov na svete. Jeho všestrannosť a trvanlivosť prispeli k jeho širokému využitiu v rôznych stavebných projektoch, od obytných budov po infraštruktúrne stavby.

“V reakcii na súčasné environmentálne výzvy sme sa rozhodli vytvoriť nízkouhlíkový betón Cobion, ktorý ponúka udržateľnejšiu budúcnosť.”

Snažíme sa o zníženie emisií CO₂

Betón je po vode druhou najpoužívanejšou surovinou na svete. Proces výroby cementu, ktorý je hlavným materiálom potrebným pre výrobu betónu, je energeticky náročný a uvoľňuje značné množstvo emisií CO₂. Naša spoločnosť Danucem, ktorá je lídrom stavebných materiálov v regióne, sa aktívne snaží minimalizovať tieto emisie. Vlastnou Cobion technológiou dbáme nato, aby použitie Cobion produktov prispievalo k udržateľnému prostrediu.

Môžeme jednoducho povedať, že neustále optimalizujeme výrobný proces s cieľom znížiť spotrebu energie a emisie CO2, ako to platí pre cement a betón? Nízkouhlíkový betón je navrhnutý tak, aby mal nižšiu uhlíkovú stopu než tradičný betón. Jeho vývoj sa zameriava na zníženie emisií CO₂ počas výroby, pričom si zachováva rovnaké vlastnosti ako bežný betón, ako sú pevnosť, trvanlivosť a výkonnosť v stavebných aplikáciách. Tento typ betónu je vyrobený s cieľom zlepšiť environmentálny vplyv, čím prispieva k udržateľnejšiemu stavebnému sektoru.

“Nízkouhlíkový betón je typ betónu, ktorý má výrazne nižšiu uhlíkovú stopu než bežný portlandský betón, pričom emisie CO₂ sú znížené minimálne o 30%. Tento betón je vhodný na vytváranie všetkých druhov nosných konštrukcií, či už vodorovných alebo zvislých.”

Záleží nám na udržateľnom stavebníctve

Spoločnosť Danucem svojimi produktmi a riešeniami podporuje a formuje zodpovedný, udržateľný rast. Zaviazali sme sa byť zodpovedným regionálnym lídrom v stavebných materiáloch s jasným zameraním na udržateľnú budúcnosť.

“Udržateľnosť predstavuje harmonické prepojenie ekonomických, ekologických a sociálnych záujmov, ktoré je dôležité nielen pre dnešok, ale aj pre budúce generácie.”

V Danucem sa usilujeme o budovanie komunít a prostredí, kde každý má možnosť rásť a uspieť. Do budúcnosti plánujeme aj naďalej stáť na hodnotách, ako sú zodpovednosť, dôveryhodnosť a bezpečnosť. Tieto princípy umožňujú spoločnosti pôsobiť v stavebníckom odvetví s dlhodobo udržateľným vplyvom pre spoločnosť a životné prostredie.